✔Pierderea de durată în greutate poate fi un proces dificil atunci când nu avem informațiile corecte la îndemână.
✔Majoritatea oamenilor nu au foarte mult timp pe care să îl dedice fitness-ului și își doresc antrenamente rapide care să îi ajute să ardă multe calorii, dar care să le facă și plăcere.
✔Pedalatul pe bicicleta fitness, alergarea, antrenamentele în circuit, și dansul sunt doar câteva dintre activitățile care te pot ajuta să arzi un număr ridicat de calorii în doar o jumătate de oră.

Ce e important să știm atunci când vrem să slăbim?

Dacă nu avem afecțiuni care să împiedice sau să încetinească pierderea kilogramelor nedorite, procesul este unul destul de clar: pentru a crea arderi ale grăsimilor corporale, este necesar să facem mișcare la o intensitate medie spre ridicată, și să creăm un deficit în consumul zilnic de calorii.

Angajarea în activități intense nu folosește caloriile stocate (în țesutul adipos) în timpul sesiunii de antrenament, dar le poate folosi după antrenament – cu condiția să fie combinată cu un aport caloric mai mic.

Un alt aspect de reținut este că vei arde mai multe calorii dacă intensitatea unui antrenament este mai ridicată. Un antrenament intens de 20 de minute poate arde mai multe calorii decât unul lejer de 40 de minute, însă arderile vor depinde și de tipul de exerciții ales și de diferiți factori genetici.

Care activități ne ajută să ardem multe calorii în 30 de minute?

Majoritatea oamenilor nu pot sau nu sunt dispuși să dedice mai mult de 30-45 de minute, zilnic, mișcării și caută soluții rapide atunci când vor să slăbească. Știind că vei câștiga sau pierde în greutate în funcție de consumul tău de energie, prin exerciții fizice și aportul zilnic de calorii, este necesar să te orientezi și să alegi antrenamentele care se vor potrivi circumstanțelor tale personale.

Ceea ce urmează este o listă cu activități eficiente de ardere a caloriilor, bazate pe 30 de minute de activitate. Numărul caloriilor arse va fluctua în funcție de diferiți factori precum sexul și greutatea curentă. Mai precis, bărbații vor arde, în general, mai multe calorii decât femeile, iar persoanele cu o greutate mai mare pot arde mai multe calorii decât cei cu o greutate medie.

1. Pedalatul pe bicicleta fitness la intensitate medie spre ridicată te poate ajuta să arzi până la 450 de calorii, dacă ești bărbat, și 300 de calorii, dacă ești femeie. Un număr similar de calorii poate fi ars, în jumătate de oră, și pe un aparat de vâslit.

2. În medie, un alergător va arde între 200 și 350 de calorii în 30 de minute. Un circuit cu exerciții de forță – 45 de secunde de efort și 20 de secunde pauză – va conduce la arderea a până 370 de calorii, în cazul bărbaților, și 240 de calorii în cazul femeilor.

3. Aproximativ aceleași valori ca cele de mai sus vor fi atinse în ce privește arderile în timpul unui circuit de exerciții în care îți folosești doar greutatea corporală, fără a apela la aparate sau alte accesorii fitness, doar la cât mai multe runde de flotări, genuflexiuni, jumping jacks, combinate în seturi între care să menții durata pauzelor la minim – 10-15 secunde.

Bineînțeles, un astfel de circuit este dificil pentru începători. Aceștia vor avea nevoie de ceva timp pentru a ajunge la un nivel de rezistență fizică care să le permită să susțină acest tip de circuit intens.

4. Se estimează că o jumătate de oră de dans – Zumba, dansuri latino și cursuri ce combină mișcări de dans și diferite exerciții – ajută la arderea a până 220 de calorii în cazul femeilor și până la 350 de calorii în cazul bărbaților.

5. Mersul rapid pe banda de alergare, timp de o jumătate de oră, te va ajuta să arzi până la 308 calorii dacă ești bărbat, și 211 calorii dacă ești femeie.

6. Un antrenament tradițional de forță, adică cu greutăți medii, este eficient pentru arderea, în medie, a 90- 150 de calorii pentru femei, și 215 pentru bărbați. O persoană cu musculatura dezvoltată arde mai multe calorii, așadar este necesar să ne dedicăm timpul și dezvoltării musculaturii.