✔Antrenamentele în confortul propriei locuințe sunt soluția pentru persoanele care vor să facă mișcare și să se mențină în formă, însă nu au timpul necesar pentru a frecventa o sală de fitness.
✔Cu toate acestea, mulți își pun întrebarea dacă acestea sunt cu adevărat eficiente sau nu.
✔Află din articolul de mai jos câteva aspecte pro și contra antrenamentelor de acasă.

Să găsești timp zilnic pentru antrenament poate fi dificil. Tocmai de aceea, mulți oameni optează pentru anntrenamentele executate în confortul propriului cămin. Sunt însă acestea la fel de eficiente ca cele de la sală? Află răspunsul în cele ce urmează.

Argumente pro antrenamente acasă

- nu trebuie să plătești un abonament;
- nu trebuie să investești mult în echipamente;
- scapi de timpul petrecut în trafic;
- ai totul la îndemână;
- nu stai la rând pentru echipamentul preferat;
- versatilitate și libertate de mișcare.

Argumente contra antrenamente acasă

- trebuie să îți pui imaginația la treabă pentru a-ți menține viu interesul pentru mișcare;
- te antrenezi fără supravegherea unui antrenor;
- trebuie să înveți singur forma corectă a exercițiilor;
- te poți plictisi și pierde rapid motivația atunci când te antrenezi mereu singur;
- nu ai atât de multe echipamente ca la sală.

Ținând cont de toate argumentele de mai sus, atât cele pro cât și cele contra, se poate spune, fără urmă de îndoială, că antrenamentele de acasă pot fi la fel de eficiente ca cele de acasă. Cu o singură condiție: să fii dispus să aloci suficient timp și efort pentru asta.

Așadar, acum că am stabilit că te poți antrena la fel de bine și acasă, iată ce alte aspecte ar trebui să iei în calcul pentru a-ți face antrenamentele cât mai eficiente:

1. Echipamente

În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți opta pentru un set complet de gantere, o bară cu greutăți, o saltea de fitness și poate chiar și o bandă de alergat, o bicicletă sau un aparat de vâslit. De asemenea, îți poți achiziționa un monitor cardiac și o bancă de exerciții. Și dacă vrei să plusezi (poate spațiul și bugetul îți permit), poți opta și pentru un aparat multifuncțional de fitness.

2. Exerciții cu propria greutate corporală

Pe de altă parte, la fel de bine te poți antrena și fără niciun fel de echipament, folosindu-te doar de propria greutate corporală. Poți face flotări, genuflexiuni, abdomene, squats, planking, fandări, etc. Posibilitățile sunt multiple, însă depinde doar de tine dacă te ții de treabă sau abandonezi după prima săptămână.

3. Antrenamente online

De asemenea, o alegere bună pentru cei care se antrenează acasă o reprezintă și antrenamentele video sau cele online. Dacă la primele dintre ele nu trebuie să plătești nimic, căci le găsești foarte ușor pe internet, pentru cele din urmă este posibil să fii nevoit să plătești un abonament lunar (mult mai mic totuși față de un abonament clasic la sala de fitness.

Acestea fiind spuse, concluzia este că poți obține rezultate foarte bune și de pe urma antrenamentelor de acasă, cu condiția să ai un psihic puternic și să te ții de treabă.